|
Jauheliha-kasvispiirakka
Tarveaineet pohja:
4dl vettä, 1 hiiva
Vehnäjauhoja
Suolaa, ripaus sokeria
Valmistus:
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
Lisää suola ja sokeri
Lisää jauhoja
Lisää edelleen jauhoja kunnes saat kiinteän taikinan
Kaulitse heti taikinasta uunipellin kokoinen pohja
Nosta pohja pellille leivinpaperin päälle
Anna kohota täytteen tekemisen ajan peitettynä
Tarveaineet täyte:
400g jauhelihaa
1 iso sipuli, pari valkosipulin kynttä
400g purkki tomaattimurskaa
2pss pakastesuikalevihanneksia
2 pientä purkkia ananasviipaleita
2 pientä purkkia tonnikalan paloja öljyssä
250g juustoa (esim oltermanni)
Ripaus oreganoa, suolaa, sokeri ja mustapippuria (1)
Oreganoa paistetun piiraan päälle
Valmistus:
Ruskista jauheliha sipuleiden kanssa
Leikkaa juusto noin 1/2cm kuutioiksi
Paloittele ananassiivut
Sekoita kaikki täytteet isossa kulhossa
Hienonna tomaattimurska tehosekoittimella
Lisää tomaattimurskaan mausteet(1)
Levitä tomaattimurska pohjan päälle, älä laita liikaa
Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle
Paista 225-asteisessa uunissa kunnes pinta saa hieman väriä
Ripottele päälle makusi mukaan oreganoa
|