Jauheliha-kasvispiirakka

Tarveaineet pohja:
  • 4dl vettä, 1 hiiva
  • Vehnäjauhoja
  • Suolaa, ripaus sokeria

    Valmistus:
  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
  • Lisää suola ja sokeri
  • Lisää jauhoja
  • Lisää edelleen jauhoja kunnes saat kiinteän taikinan
  • Kaulitse heti taikinasta uunipellin kokoinen pohja
  • Nosta pohja pellille leivinpaperin päälle
  • Anna kohota täytteen tekemisen ajan peitettynä

    Tarveaineet täyte:
  • 400g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli, pari valkosipulin kynttä
  • 400g purkki tomaattimurskaa
  • 2pss pakastesuikalevihanneksia
  • 2 pientä purkkia ananasviipaleita
  • 2 pientä purkkia tonnikalan paloja öljyssä
  • 250g juustoa (esim oltermanni)
  • Ripaus oreganoa, suolaa, sokeri ja mustapippuria (1)
  • Oreganoa paistetun piiraan päälle

    Valmistus:
  • Ruskista jauheliha sipuleiden kanssa
  • Leikkaa juusto noin 1/2cm kuutioiksi
  • Paloittele ananassiivut
  • Sekoita kaikki täytteet isossa kulhossa
  • Hienonna tomaattimurska tehosekoittimella
  • Lisää tomaattimurskaan mausteet(1)
  • Levitä tomaattimurska pohjan päälle, älä laita liikaa
  • Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle
  • Paista 225-asteisessa uunissa kunnes pinta saa hieman väriä
  • Ripottele päälle makusi mukaan oreganoa
  • Tulosta resepti       Sulje ikkuna