Hernekeitto

Tarveaineet
  • 2kpl 250g pussia kuivattuja herneitä
  • 1pkt pekonia
  • Vettä, suolaa ja sinappia.

    Valmistus:
  • Huuhtele herneet hyvin siivilässä
  • Anna herneiden liota isossa kattilassa runsaassa vedessä yön yli
  • Voita halutessasi vaihtaa aamulla veden kattilaan
  • Laita vettä sen verran että hernee juuri ja juuri peittyvät
  • Laita keitto hyvin miedolle lämmölle muhimaan
  • Sekoittele välillä hyvin, pohjaa myöten
  • n. 3 tunnin kuluttua leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi
  • Paista pekoni miedollä lämmöllä lähes "rapeaksi"
  • Kaada pekonit talouspaperin päälle, liika rasva imeytyy pois
  • Lisää pekonit keittoon, sekoita
  • Lisää hieman sinappia sekä suolaa.
  • Anna keiton muhia vielä n. 2-3 tuntia
  • Tarkista keiton suola ja lisää tarvittaessa
  • Tulosta resepti       Sulje ikkuna