|
Hernekeitto
Tarveaineet
2kpl 250g pussia kuivattuja herneitä
1pkt pekonia
Vettä, suolaa ja sinappia.
Valmistus:
Huuhtele herneet hyvin siivilässä
Anna herneiden liota isossa kattilassa runsaassa vedessä yön yli
Voita halutessasi vaihtaa aamulla veden kattilaan
Laita vettä sen verran että hernee juuri ja juuri peittyvät
Laita keitto hyvin miedolle lämmölle muhimaan
Sekoittele välillä hyvin, pohjaa myöten
n. 3 tunnin kuluttua leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi
Paista pekoni miedollä lämmöllä lähes "rapeaksi"
Kaada pekonit talouspaperin päälle, liika rasva imeytyy pois
Lisää pekonit keittoon, sekoita
Lisää hieman sinappia sekä suolaa.
Anna keiton muhia vielä n. 2-3 tuntia
Tarkista keiton suola ja lisää tarvittaessa
|